pengar

jag shoppade loss idag. köpte ett busskort, en vinterjacka och när jag stod där och skulle välja vilka björn borg trosor jag skulle köpa (båda paren var lika fina) blev det båda. klokt. mycket klokt. vi får väl se vad betraktaren tycker, vem det nu blir. hum.

körningen gick sådär idag. jobbigt. jag vill vara klar, fan. har typ 200 lektioner kvar så lär ta tid. måste säga att jobbet är riktigt kul, även fast jag måste gå hemifrån 6.00 imorgon, jag har insett att jag känner mig lika gammal som dem jag jobbar med. jättebra där johanna. nu måste jag sovsegos, eller snart. skor, skor, skor, alltid ett problem. just for the record baby.

jag är inte arg, bara ibland. oftast på dig, and i know you love it. ;D

johanna

tröttis

jag är trött och ska upp tidigt imorgon för att köra bil, börjar jobba halv tre. det är lite surt. men jaja, vad gör man inte för sitt körkort, hum.

nu kollar jag och mathilda runt på möbler och diverse ting till lägenheten. som galningar. det är skoj men om mitt bankkort hade blivit tunnare för varje gång vi kommer behöva använda det nu så skulle det inte finnas kvar snart och så tror jag vi alla tre känner. det blir mycket pengar första månaden. för om ni kanske inte förstod det, så fick jag min fars godkännande att flytta in så nu hnger det på hanna. men det vet vi i slutet av veckan (läs; även ni). jag och m däremot flyttar in i vilket fall som helst. vem vet, om det blir en plats över, sugen? :D

tänk positivt, det är bara 55 minuter. sen är det över.
(tro mig, jag kollar klockan hela tiden)

hannaochtjerleken

livet är en schlager

biljetterna tog slut jättefort. :/

ja, nu har arbetsveckan börjat och det är mycket och stressigt. men det är lika trevligt som vanligt. planeringen med lägenheten och körningen på det tar musten ur mig dock. vaknade precis nu efter jobbet, råkade somna. ikväll kanske majsan's mamma ska komma och kika på lägenheten sen är det klart, då blir det utflykter för oss tre flickor till olika köpställen. ullared, ikea, second hand m.m, grr! för efter gårdagen så insåg vi att första prio var ganska mycket grejer som man inte tidigare tänkt på. tjoho. :P räkna inte med några julklappar från mig i år, med de mottages glatt och vi tar igen det på inflyttningsfesten. ;D

nu ska jag ut till pappa och kläcka idéen att han kommer få tre tonårsflickor till grannar, smidigt. :)
(uppdaterar om resultat ;))

johanna


womanizer

det var denna låt som fick mig igång igår. :) på tal om musik, jag har gått och lyssnat på jordin sparks nu och det är ett helt klart godkänt album. en helt klart godkänd artist alltså. låtarna är ju självklart i varierande kvalité men de flesta låtarna är brabra. jag vill ha britney's nya nu, men det kommer ju först i eptember. suck. jag lyssnar på ALLT. :P

igår var det utgång igen, det var ju trots allt lördag och ja adele, du fick mig rejält berusad. tack! :) men först var det en tripp till stugan, och jag körde massa bil. det gick bra och fort, lite för fort kanske. mycket trevligt och trivsamt. det var längesedan jag var där nu och det hade förändrats men det var verkligen skönt att komma ut på landet lite. sen hem och byta om för att åka till förfesten och sen hamnade vi såklart på trägår'n. kul var det. natten var lång och mitt väntande tog först slut klockan fyra då jag kröp ner i bädden och somnade gott, jag vaknade inte förrän vid ett tiden idag och rusade i princip iväg till jobbet direkt. men jag kn ju säga att det märktes att det var lönehelg, för det var mycket folk ute. :)

jag, till skillnad från många andra, får inte lön innan imorgon och kan alltså inte stilla mitt shoppingbehov förrän dess. jag måste ha en vinterjacka! det är både kallt och mörkt ute nu. egentligen behöver jag skor också, men misstänker faktsikt att jag behöver pengarna till lägenheten istället. gud vad jag längtar. M H J nu är det vi tre mot världen!

första körlektionen av många sker imorgon, nervös?!

dear mr.president - pink
johanna

blod

glömde nämna det. men det gjorde ont, mycket ondare än sist. jag hjälper ju folk iaf, kändes värt. jag gav några droppar blod och tanten gick bort, ungefär min dag. kändes verkligen nödvändigt. jag hade gärna sovit bort hela dagen. PMS, mens. men tack för det, nu har jag råd med cigaretter.

ni tjugo förgyller mitt liv.
(ljuset i mitt liv, kärleken som aldrig sviker)

morgonsoffan

jag, mamma och fia sitter själva en fredagskväll som denna och små ler åt detta program. det är helt okej, men jag är bara trött, sur och känslig. fan.

24 år idag sa mamma, vilken stämmning det blev helt plötsligt. "hade han träffat honom nu hade han nog slagit ihjäl honom." det är rätt, men för snällt. IDIOT.
   jag är så himla trött och måste nog gå och lägga mig strax. imorgon ska vi till stugan och sen är det myskväll, ja, ett glas vin eller två kanske slinker ner också. ja, det är väl lika bra. få lite färg om kinderna sådär och kanske till och med linda en liten filt runt mig, ha. det hade väl varit fint. äsch, det kommer bli kul iaf. :) jag har verkligen inget mer att säga, mitt humör är som överkörd asfalt.

flytta med mig dåe?!

hanna
banana

meddelande

ja, det pep till i min telefon samtidigt som jag skulle börja skriva, därför blev det den rubriken. mina fötter värker, men jag går ändå. :P

imorgon ska jag lämna blod och hon på blodcentralen blev så glad att jag ringde för dom behövde a+ blod nu (ja, jag utelämnade typ hela min identitet nu). då blir man glad, att känna sig behövd. det är konstigt hur man fungerar som männiksa på det sättet. att känna sig behövd är viktigt. att till höra en grupp är viktigt. inte bara enligt min åsikt utan jag tror helt seriöst att det är så. du måste tillhöra en grupp för att må bra, eller ja, känna dig behövd. det går lite hand i hand. men sedan vilken grupp, kan man tro, spelar inte så stor roll. men guess what?! it does. ju "bättre" grupp man är med i, ju högre status gruppen har som man är med i osv. gör att man själv faktiskt mår bättre. även fast man redan tillhör en grupp där man trivs, eller inte trivs,  vill man alltid högre (mänsklig instikt?). men sedan när du väl är i den gruppen vill man högre upp i rang då jämfört med de andra? handlar det då om pengar, vänner eller musiksmak? om man från början är bottenskrapet eller överklass?

vad händer när man når toppen?
(finns det en topp?)



johanna

fotbad

det får nog bli min nya grej. jag behöver det! mina fötter har gåtts sönder i sommar, tunna tygskor är snyggt men slitsamt. nu haltar jag när jag inte har skor på mig. kalasbra.

dagen på jobbet gick fint och helt plötsligt slog det mig. jag ska börja (läs; igen) ta körlektioner nästa vecka, faktiskt på måndag redan. ångesten över det kommer krypandes. tänk om det regnar (= vindrutetorkare, vart sitter de?!), om det är halt eller om det är mörkt. en liten (läs; i ålder inte i omkrets) flicka som jag själv, bilskoleläraren räknas inte, själv ute på de stora vägarna och minsann, hon ska ta tio lektioner på tre veckor. så akta er, nu är det inte bara torsdagar och lördagar som är farliga längre, utan ALLA dagar. jag kommer krocka. förr eller senare. sen har jag inte alltid huvudet på skaft vilket också kan kännetecknas som farligt om man heter som jag.
   nu gott folk ska jag sova, ikväll blir det förhoppningsvis lite tidigare, för jag ska vara den arbetsmyra jag kan imorgon igen och jobba på mitt kära gruppboende. jag har bjudit in boende och personal nobelmiddagen då jag tar nobelpriset förrestsen, så stay strong(jag ska fixa det så snabbt jag kan också för den delen, någon kanske lever då?)!

brumbrum, tut tut!



johanna





jobba

nu ska jag springa iväg till jobbet. eller ja, jag ska gå. har 45 minuter på mig och det borde räcka. :)

jag har fått höra att jobbet passar mig bra och tro det eller ej, men jag är faktiskt även omtyckt och vald av min jobarkompisar att jobba där. big smile. sådana kommentarer gör en gladare än vad man tror. även fast inte jag har världens roligaste jobb funkar det för mig. pengar är ju alltid pengar. hum, undra vem jag jobbar med idag? det blir iaf hemfärd tillsammans med jocke, det ser jag fram emot. men nu ska jag gå gå gå med jordin sparks i öronen. har inte lyssnat så mycket på henne så nu är det faktiskt dags att bedömma.

smaken är som baken, delad!

over and out
johanna

sova

nej, det går inte ikväll heller.

jag skrev precis till majsan att man borde börja sticka för att bli trött istället för att sitta här eller framför tv:n. visserligen ligger jag i sängen men längre än så kommer jag inte. då skulle man ju iaf göra något kreativt och bra till vintern och kylan plus att det är snyggt. :) majsans förslag var läsa men jag med min simultankapacitet är så dålig att jag inte kan lyssna på musik samtidigt eller, för den delen, tänka samtidigt. tankarna flyger iväg på ett håll och orden på ett annat. krångligt. jag som faktiskt har inhandlat två, tillsynes, bra böcker. men det går inte. jag läser i badet då går det (det finns inget badkar i den andra lägenheten, men hoppas det går ändå). därför tror jag på stickningen, problemet är bara det att jag aldrig stickat förr så jag vet inte hur mycket koncentration som behövs, hum. därför bloggar jag, då tänker jag minst ungefär, eller mest, vad vet jag.
slutsats: jag behöver ett tidsfördriv som gör mig trött
      (har man vänt på dygnet så har man)


sticka pacman?

ny design

jag fick panik-göra-om min blogg då jag inte var helt nöjd med det förra resultatet. förlåt. den är tillfälligt ändrad för att jag inte orkar lägga ner någon vidare mer tid på den eftersom min kreativitet ungefär slutar här.

men ni kanske egentligen bara är nyfiken hur rundturen gick på lägenheten. det är en stor fyra på 103 kvadratmeter och för att citera hanna"perfekt för en barnfamilj". i detta fall, vårt kollektiv. fast vi blir nog som en stor barnfamilj tror jag. om det nu blir av. mathilda kommer vara mamman i familjen (hon är den enda med körkort och snart kanske bil) och det tror jag hanna, och även ni andra som känner oss tre, håller med om. jag kommer nog försöka att uppdatera om hur detta går, nästa veckan ska vi ha bestämt oss iaf. tihi. :)

Med ett bostadskollektiv (boendekollektiv, storfamilj, kollektiv) menas att en grupp människor som inte i första hand är släkt bor tillsammans av praktiska, sociala eller politiska skäl. Medlemmarna får nära relationer som påminner om en utvidgad familj. Gemensam ekonomi och/eller matlag är ett vanligt inslag. (wikipedia <3)

möbler som skänks bort tar vi emot med ett leende
(det är ändå 103 kvadrat)



dots & hugs
johanna

pank

ja, jag är pank. jag sitter hemma när jag är ledig för att jag inte har råd med bussen. :) problemet ä att man då hinner läsa enmassa bloggar och få massa tråkiga och moderiktiga tips på vad man ska shoppa i vinterkylan. eller ja, än sålänge bara höstkylan.

27:e kommer min lön till skillnad från många andras men det är för att jag jobbar inom kommunen. och POFF! där, på samma dag (om jag är ledig), kommer 3000 lämna mitt konto och jag kommer bli lite varmare. kanske?!
   idag har jag gjort precis samma sak som jag gjorde igår. suttit hemma tills syster har kommit hem och vi lånat bilen för att åka på äventyr. igår blev det en sväng till morfar och sedan till bettan. idag blir det nog en sväng till pappa och sedan till morfar igen för att diskutera lägenhet med hanna och mathilda. för såhär är det gott folk; jag, hanna & tildz0r kanske ska starta ett kollektiv och flytta in i min morfars lägenhet då han ska flytta. eller antagligen blir det så. och då bär det av till ekullagatan 13 igen, denna gång med flyttlasset från mamma. jag tänkte dra kort för er som inte vet (och antagligen inte förstod den meningen), min far kommer bli min granne och bo en våning ovanför oss. så istället för att flytta från pappa till mamma, som det var för ca 8 år sedan, så flyttar jag mig tillbaka. nästan.
   jag och min vapendragare satt och pratade om att vi alltid har samma kläder på oss (alltså att det är det ända vi använder oss utav i vår garderob, min är inte mycket större än så), eller iaf liknande. en lång t-shirt med leggings eller jeans och en sjal, jag går dock inte lika ofta i sjal. skärpning. vad ska man ha på sig? :(
   jag och fia är snygga i löshår. fia passar bra i mörkbrunt. "blaack or white" haha.
 
mitt hår är stort och burrigt, kom och hjälp mig?!



värda 1700? :O

love & hugs
haaaaaaaanabanana


Svårigheter

Sofia gästbloggar:
Det är märkligt att en människa är så noga med att ha mobiltelefon när hon vägrar svar. Varför? Varför? Hur svårt är det? du rotar fram mobilen i väskan, trycker på grön lur och säger därefter "hej". Svårt? Nej, jag tror inte det. Men visst heter du "mammsegosen" kanske det är det.
Och, om man nu bestämt sig för att inte svara i mobilen kan man vl ringa i förväg och tala om att man inte vill svara senare så att alla frågor kan avhandlas i förtid. Men nej, krångligt ska det vara.

Sen finns det ju dem som har mobil men kopplar bort sig på jobbet på fredag så att dem är helt okontaktbara resten av helgen. Puckon!

För att citera en låt sm fanns på ett band jag fick med den underbar tidningen kamratposten när jag var lite: "Morsor och farsor, dom hajjar ingenting. Morsor och farsor, dom är nog lite ding"

Jag sätter punkt här nu.

Over and out!


breath in breath out

min tanke inatt var att skriva ett inlägg om självdestruktivitet. men jag struntar i det för jag kan aldrig få ner mina tanker i text och därför hjälper det mig inget och kommer bara se kladdigt ut. för precis som alla lärare alltid sagt till mig så kan jag inte skriva. eller skriva kan jag kanske, men inte få ner mina tankar på papper. det betyder alltså att dom tror att jag tänker mer än vad jag skriver i mina uppsatser. att jag skulle kunna ha en längre diskussion. jag tvivlar på det.

fast för att återkomma kort till det jag tänkte skrivit om inatt så tror jag att jag skadar mig själv mer än vad jag tror. jag tor inte heller att jag är ensam om det. jag har insett att det är löjligt men på något sätt tycker jag det är "skönt" att vara sur/ledsen/arg. därför beter jag mig ibland illa, med det här menar jag inte att jag inte ångrar mig, men jag kanske försöker göra mig själv mer illa än någon annan. jag gråter när jag tittar på tv, sen är det ganska sällan, ja, på fyllan med men det är bara för att då släpps alla mina hämningar. jag har svårt att vara seriös när jag behöver det. jag förklarar hellre saker med handling än ord. därför sårar jag mer också. men även motsatt. så ser jag på mig själv, och jag tror inte det stämmer alls. men jag inser mer och mer min självdestruktivitet. jag tänker för lite också. men tro mig, det är för att jag inte orkar. jag lever inte i en värld med my little ponny egentligen, det är bara nu. det är lättast så. jag vill inte krångla till det för mig.

jag ska till pappa idag, han ligger ute i fristad. men han trivs.

mat kearney - breath in breath out

i don't love me
xoxo johanna

säng

sängen är typ min friplats. egentligen min hjälte om alltid räddar mig. mitt rum ser ut som satan och det är kallt här inne. men genom att hoppa över allt på golvet och sätta mig i sängen känns det som en säker plats från allt ont. att kunna ligga här med datorn på magen och titta på mina älskade serier och störtlipa över någon annans problem, jag vet det är inte på riktigt, men ändå. private practice såg jag precis och grät en hel del, nu väntar jag till torsdag så jag ska ladda ner nästa avsnitt. gossip girl är dock närmare och kommer redan på tisdag. nästa köp blir en extern hårddisk så jag kan ladda ner massa mer serier för det behövs. :)

jag har inhandlat mig ett par böcker, vi köpte fyra. jag och min syster alltså. jag fick med mig star av pamela andersson hem och även en annan ok som verkar helt okej. så när kvällen kommer krypandes sen blir det nog att lägga sig i ett bad och börja läsa någon av dem. m-m-m.

var ute både i fredags och i lördags, i fredags träffade jag niclas ute, det var rätt kul faktiskt. gosen kom hem till mig nue, du får lämna din man ett par dagar och ta semester.

"having so much to say, and watching you walk away"

RSS 2.0